Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Mobycon People

Informatie voor opdrachtgevers

Mobycon People is als detacheerder nauw betrokken bij de activiteiten van Mobycon, een bekend advies- en onderzoeksbureau met meer dan 30 jaar ervaring in verkeer, vervoer en mobiliteit. Wij zijn gespecialiseerd in de werving, selectie en detachering van deskundigen binnen deze werkvelden. Dankzij ons uitgebreide netwerk van vakspecialisten en generalisten vinden we snel de juiste persoon, passend bij de betreffende functie en de cultuur van uw organisatie.

We hebben ook een jarenlange ervaring in het bemiddelen van jonge professionals met een verkeerskundige achtergrond. Omdat de stap van theorie naar praktijk groot is, bieden we startende verkeerskundigen nu heel doelgericht begeleiding in de vorm van een traineeship. Dit kan zeker interessant zijn voor uw organisatie…

WAT HOUDT EEN TRAINEESHIP IN?

Onze trainees hebben onlangs hun verkeerskundige hbo-studie afgerond en zijn klaar om de eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Gedurende een periode van 6 maanden begeleidt u ze in samenwerking met Mobycon People in alle facetten van het vak verkeer en vervoer binnen uw organisatie.

De jonge starters volgen in de periode van september 2018 tot maart 2019 bij minimaal vijf organisaties tegelijkertijd een traject. Het voordeel hiervan is dat de trajecten zo goed worden gemonitord en vergeleken. Bij een traineeship gaat het altijd om een combinatie van werken en leren: u investeert samen met ons in de professionele ontwikkeling van een starter op de arbeidsmarkt.

WAAROM IS DIT VOOR U EEN GOEDE INVESTERING?

  • Onze trainees zijn talentvolle en ambitieuze kandidaten die u tegen een scherpe prijs op verschillende projecten en werkterreinen kunt inzetten.
  • Met een traineeship draagt uw organisatie duidelijk uit dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt en starters ondersteunt in het opdoen van relevante werkervaring.
  • De trainee heeft gedurende de gehele periode Mobycon People als achterban en brengt daardoor veel expertise en ondersteuning met zich mee.
  • Wij selecteren de trainee zorgvuldig om ervoor te zorgen dat die goed binnen de cultuur van uw organisatie past.

WERVING & SELECTIE

Wanneer u interesse heeft in het traineeship start Mobycon People het werving- en selectieproces. We spreken daarvoor met afgestudeerden van verschillende opleidingsinstituten, zoals NHTV, Windesheim en NHL. Geschikte kandidaten nodigen we vervolgens uit voor onze kennismakingsavond op het kantoor van Mobycon People in Den Bosch.

Tijdens deze avond krijgen de kandidaten alle informatie over het traineeship. Ze kunnen ook vragen stellen aan oud-trainees. Op basis van hun bevindingen beslissen ze of ze het traineeship interessant vinden.

Na de voorlichting wordt er persoonlijk kennisgemaakt met alle geïnteresseerden en zullen wij binnen een week beslissen welke kandidaten wij een traineeship aanbieden.

Uiteindelijk komen er twee kandidaten bij u op gesprek en stellen wij u in de gelegenheid de meest passende kandidaat te kiezen voor het traineeship.

Na deze selectie vindt er voor de trainees een kick-off sessie plaats bij Mobycon People. Tijdens deze sessie krijgen ze informatie over het gehele traject. Drie maanden na de start van het traineeship komt onze medewerker bij u op bezoek voor een tussentijdse evaluatie met u en de trainee.

VERLOOP VAN HET TRAJECT

Tijdens het traineeship zijn er 5 intervisiemomenten. Deze intervisies vinden plaats op locatie bij de trainee. De ontvangende trainee is verantwoordelijk voor het invullen en voorbereiden van dit intervisiemoment. Een adviseur en medewerker van Mobycon People begeleiden elk intervisiemoment. Het doel van de intervisies is de ontwikkeling van de trainees te monitoren en tegelijkertijd ervaringen uit te wisselen.

Halverwege het traineeship nodigen we de trainees uit voor een interne training bij Mobycon People. De trainee bezoekt dan zelfstandig een bijeenkomst van een kennisinstelling zoals CROW of TNO. Welke bijeenkomst de kandidaat bezoekt wordt bepaald in overleg met de medewerker van Mobycon People.

Het traineeship ronden we na zes maanden af met een bijeenkomst bij ons op kantoor. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de trainees de kans om ervaringen uit te wisselen. Ook evalueren we de traineeships onderling.

ALS HET TRAINEESHIP (MAART 2019) IS AFGEROND, HEEFT U DE MOGELIJKHEID OM DE TRAINEE ALS JUNIOR VERKEERSKUNDIGE IN TE HUREN VIA MOBYCON PEOPLE. GRAAG BESPREKEN WE OP DAT MOMENT MET U DE VERDERE MOGELIJKHEDEN EN VOORWAARDEN.

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN TRAINEESHIP?

De totale kosten van een traineeship voor de duur van 6 maanden bedragen € 3.999,- per maand. Dit bedrag is exclusief btw, reiskosten woon-werkverkeer en eventuele parkeerkosten. Het bedrag is inclusief alle kosten die gepaard gaan met het traineeship. Denk aan de werving en selectie van de trainee, de salariskosten van de trainee op fulltime basis en de inzet, trainingen en begeleiding vanuit Mobycon People.

BENT U GEÏNTERESSEERD?

Bent u geïnteresseerd in een jonge, ambitieuze kracht? Een starter die u wegwijs maakt én waar uw organisatie zelf ook wijzer van wordt? Dan gaan wij graag met u in gesprek over de details van het traject.

Neem dan contact op met Eva Broks via 06 – 41 31 06 29 of e.broks@mobycon.nl

Brochure voor opdrachtgevers

Brochure Traineeship 2018